Събития

Четенето е превенция срещу глупостта и фалшивите новини

  18.04.2024 13:41             
Четенето е превенция срещу глупостта и фалшивите новини

И във Враца 2 май е неучебен 

Кметът Калин Каменов, обяви в своя профил, че са обсъждали още миналата седмица това предложение, но решението идва едва сега, когато вече са обобщили мнението на родителите на децата от детски градини. 
Единственият работен ден в първата седмица на месец май ще бъде неучебен и за децата в яслите, а при достатъчно позитивни заявки от родителите, имаме готовност да пуснем и детските градини. Вярвам, че повечето ученици, родители и учители ще ми простят това еднолично решение, а за да ме накажете, предлагам да посетите масово всички събития по време на Великденските празници във Враца и да изразите своето недоволство от множеството дни, които ще имате със своите близки и роднини. Аз лично ще се постарая в тези дни да почета с децата. Полезно е и помага като превенция на четенето на глупости и фалшиви новини“, сподели още градоначалникът в личния си профил.

Според Закона за предучилищно и училищно образование кметовете на общини могат да обявяват до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината.

 



ВМРО почете жертвите от наводнението във Враца
Зрители скочиха срещу новия регламент в "Като две капки вода"
Облекчиха отпускането и изплащане на парични обезщетения при безработица
Българско национално обединение /БНО/ се регистрираха в РИК Враца
Ботев-93 организираха Великденски турнир по борба
Блинкън пристигна в Израел