България

Предстои почистване на язовир „Малко Шарково“

  18.04.2024 09:40             
Предстои почистване на язовир „Малко Шарково“

Предстои почистване на язовир „Малко Шарково“ край едноименното село в крайграничната община Болярово. Екоакцията ще се състои на 27 април и се организира по инициатива на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, съобщи за БТА нейният заместник-изпълнителен директор Ясен Киров.

Сборният пункт в 9:00 часа сутринта в събота е до стената на язовира. „Призоваваме всички любители рибари да се включат, а който има моторна лодка, нека също дойде, за да се улесни почистването по бреговете на язовира на труднодостъпните места“, апелира Киров.

Осигурени са консумативи за желаещите да се включат – ръкавици и чували, както и сметоизвозване на отпадъците. Акцията е под мотото „Който обича гората/водата – слага боклука в торбата!“ Инициативата е подкрепена от ямболските клубове по спортен риболов „Видракс“ и „Меркурий“.

„Малко Шарково“ е един най-големите язовири в страната. Намира се в Странджа планина, до границата с Турция. Площта му е 3,9 кв. км, а максималният обем - 55 млн. куб. метра. Язовирът е предпочитано място за отдих и риболов от хора от цялата страна.



Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден
Програма на село Паволче за празниците
Община Козлодуй организира концерт за всички абитуриенти от общината
Иран съобщи, че екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, вече е освободен
Рецепта за една доза великденски домашни курабии