Събития

Столетница от Майор Узуново отпразнува вековен юбилей

  16.04.2024 10:00             
Столетница от Майор Узуново отпразнува вековен юбилей

Параскева Маринова отпразнува днес своята стогодишнина.
Достолепната рожденичка е родена в с. Градец, но се е омъжва и живее във Видин. Работи и се пенсионира като шивачка, след което се премества в Майор Узуново. Радва се на деца и внуци.
Празненството уважиха заместник-кметът Борислава Борисова и кметът на селото Станислав Георгиев. Той ѝ пожела здраве и спокойни старини, които да прекара заедно с близките за нея хора. Столетницата бе поздравена от Борисова “Сто години е един живот, изпълнен с много житейски опит, един дълъг път, който сте извървели. Бъдете жива и здрава и се радвайте на всичко, което сте постигнала във Вашия живот”.
Заместник-кметът зарадва възрастната жена като ѝ поднесе букет цветя, празнично украсена шоколадова торта, почетна юбилейна грамота, скромен подарък и поздравителен адрес името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. „Малко са тези, които притежават съдбовната сила да преминат през изпитанията на цял един век. Радостен съм, че имам възможността да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит.” се споменава адреса.
Трицифреният юбилей Параскева посрещна в компанията на деца, внуци, близки роднини и приятели.