Събития

Стотици участници се включиха в атлетическия пробег „Видин Рън“ СНИМКИ

  16.04.2024 06:00             
Стотици участници се включиха в атлетическия пробег „Видин Рън“ СНИМКИ

При голям интерес премина третото издание на спортното събитие, което се организира от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и спортен клуб „Радуканови“. На официалното откриване на проявата присъстваха народният представител Любен Иванов, заместник-кметът Борислава Борисова, президентът на Българската федерация по лека атлетика,БФЛА, Иван Колев, Антон Бонов от БФЛА, заместник-председателят на Общинския съвет Николай Николов.
Преди да даде старт на 6-километровия пробег, заместник-кметът на Общината Борислава Борисова поздрави организаторите и участниците в проявата. Тя изрази удовлетворението си, че нашият град отново е домакин на атлетическия пробег и той се утвърждава като традиция. „Тази година преминава под мотото „100 години българска лека атлетика. За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от общинското ръководство за това, че сте тук днес! „Рън България“ изпълнява своята мисия – да мотивира децата и подрастващите да участват в ежедневни спортни тренировъчни процеси и турнири. Възпитава здравословен начин на живот и не на последно място показва красиви места от България“ – заяви заместник-кметът Борисова.
В пробега се включиха професионални бегачи и любители от различни краища на България, както и от САЩ, и Китай.
Малко по-късно заместник-кметът даде старт на пробега на късата дистанция от 1,330 м, в който премериха сили много деца и любители. След това стартираха участниците и в смесените щафети 2х6 км.
Победител при мъжете на дългата дистанция стана Иван Андреев, следван от Атанас Куцаров, а на трето място е Методи Георгиев. Наградите им бяха връчени от заместник-кмета Борислава Борисова.
При жените най-бързо премина 6-километровия пробег Антония Георгиева, втора финишира Билсерин Сюлейман, а Памела Ени стана трета. Президентът на БФЛА Иван Колев награди дамите.
При щафетата първи се класира отборът на Иван Андреев и Памела Ени, втори приключиха Атанас Куцаров и Билсерин Сюлейман, а на почетното трето място се класираха Методи Георгиев и Антония Георгиева. Отличията им връчи заместник-председателят на Общинския съвет Николай Николов.
За първите 8 участници с най-високи резултати, както и за най-добрите три отбора при смесените щафети, имаше парични награди. Всички, които се включиха в състезанията, получиха медали, грамоти и подаръци.
 



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци