Крими

Дете на година и половина е простреляно във Враца ОБНОВЕНА

  13.04.2024 20:21             
Дете на година и половина е простреляно във Враца  ОБНОВЕНА

Момче на година и половина от Враца е било простреляно в главата. Инцидентът е станал в двор на къща в квартал "Кулата" във Враца, научи "Конкурент". Предполага се, че по него е стреляло друго дете от семейството, което е на 11 години. Тепърва органите на МВР ще установяват, дали оръжието е законно. Няма данни за конфликти в семейството. 
Детето е откарано в болница, където след бърза връзка със здравното министерство е изпратен хеликоптер, за да го транспортира в "Пирогов".

 

 

20.55 ч: 

"Познавам семейството на пострадалото дете. Това е първата им и единствена рожба. Те са млади, на по 20 години", каза за "Конкурент" кметът на с. Галатин Красимир Гешев. Родителите на момчето живеят в селото. Днес са били на гости в Кулата при роднина. "Имало е заредена въздушна пушка на дядото Звездомир. Децата са играли. Не разбирам какво е станало, но е много страшно. Чакаме информация от Пирогов", каза още кметът.  

 

Неделя, 9.36 
Все още няма информация от „Пирогов“ за състоянието на приетото вчера момче на година и половина с прострелна рана в главата. От полицията информираха, че раната е в ляво на главата. 
Инцидентът стана към 14.45 часа в съботния ден в двора на роднини на семейството в квартал Кулата, Враца. Фамилията на малкото момче живее в Галатин и са били на гости. Децата играели на двора, където е имало заредена въздушна пушка калибър 5.5 

Припомняме, че вчера по искане на Министерството на здравеопазването е изпълнен полет от авиобаза Крумово до Враца и след това до София, за да се окаже спешна помощ. В 19.45 часа Хеликоптер „AS 532 Cougar“ се приземи в "Пирогов" с пострадалото дете и медицински екип. 
От полицията съобщават, че е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава. 

Очаквайте подробности. 

 



Гергьовден - традиции и обичаи
Американски конгресмен беше обвинен в участие в схеми за подкупи
Петима младежи на възраст между 13 и 18 години са извършителите на побоя в Габрово
Община Оряхово ще посрещне Гергьовден с водосвет и курбан за здраве
Велика събота е - "да замълчи всяка плът"
Мексиканските власти откриха три тела в район, в който туристи бяха обявени за изчезнали