Спорт

Пореден успех за боксов клуб „Спарта – Монтана“.

  12.04.2024 10:00             
Пореден успех за боксов клуб „Спарта – Монтана“.

Възпитаниците на Доброслав Добрев завоюваха два медала на Държавно първенство за "Купа България" за ученици (13-14 години). В надпреварата, която се проведе в Плевен участваха над 200 боксьори от 50 клуба в страната. „Спарта – Монтана“ бе представена от 10 състезатели в 9 различни категории.

Изключителен успех постигна Светлин Иванов, който завоюва златното отличие в категория до 90 килограма. В първата среща той победи противник от Благоевград с убедителните 5:0 съдийски гласа. В полуфиналната среща жребият противопостави двама състезатели на „Спарта Монтана“. Иванов постигна победа с 5:0 над съотборника си Борис Феодоров, който остана с бронзово отличие.

Във финалната среща Светлин Иванов се изправи срещу противник от Ботевград и в много оспорвана среща грабна победата с 3:2 съдийски гласа, а с това и златния медал в категорията. „Участвахме със 7 дебютанти в първенството. За съжаление повечето отпаднаха преди фазата за разпределение на медалите. Изключително съм доволен от Светлин. Това беше второ състезание за него и спечели златен медал, с което попадна в полезрението на националните селекционери за Европейско първенство през лятото“, коментира треньорът Доброслав Добрев.

Следващото предизвикателство пред неговите възпитаници е Държавният личен шампионат за юноши. Надпреварата ще се проведе в края на този месец в Петрич, а на 11 май монтанският клуб е домакин на боксов турнир организиран със съдействието на Министерството на младежта и спорта. В надпреварата участие вече са потвърдили водещите клубове в страната.



С много радост, трепет и вълнения премина тържеството на група "Гъбка" при ДГ "Пролетна дъга" - Берковица СНИМКИ
Президентът на Либерия разпореди създаването на трибунал за военните престъпления по време на гражданските войни
Ботев-93 със златни медали от международен турнир по борба
Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май
Ангели слизат от небето на Разпети петък във видинското село Сланотрън
Проведе се традиционна благотворителна великденска акция за самотноживеещи и трудноподвижни възрастни хора от община Козлодуй СНИМКИ