Събития

Областният управител Надя Донкинска посети Начално училище „Иванчо Младенов“, за да връчи стихосбирка

  13.04.2024 09:00             
Областният управител Надя Донкинска посети Начално училище „Иванчо Младенов“, за да връчи стихосбирка

Областният управител Надя Донкинска посети Начално училище „Иванчо Младенов“ и връчи стихосбирка на известния поет и драматург Недялко Йорданов специално ипратена от автора за училището. 

На 11 април областният управител Надя Донкинска и главен експерт Албена Кисьова бяха топло посрещнати от екипа на Начално училище „Иванчо Младенов“- Враца. Директорът на Милена Тихомирова показа с гордост училищните кабинети и многобройните награди и постижения на учениците, и разказа за разнообразните извънкласни дейности. Донкинска беше особено впечатлена от успехите на учениците в различни състезания и конкурси, демонстрирани чрез множеството награди, украсяващи класните стаи и коридорите. Училището предлага стимулираща среда, в която учениците могат да развият пълния си потенциал, докато учат и се забавляват.
Областният управител връчи на Тихомирова стихосбирката „Букви в стихове“, изпратена специално за училището от известния драматург и поет Недялко Йорданов, който беше изключително изненадан и развълнуван от таланта на учениците на Начално училище “Иванчо Младенов“ по време на посещението му в Областна администрация Враца на 26 март. По време на тази среща второкласници изпълниха кратка програма, включваща откъс от пиеса по едно от произведенията на Йорданов
Стихосбирката, озаглавена „Букви в стихове“, е красиво илюстрирана книга, която учи децата как да четат и пишат чрез римувани истории за всяка буква от азбуката. Книгата, определяна от мнозина, като „модерен буквар” дава възможност на децата да учат буквите по забавен и много увлекателен начин. Така през стихотворната форма малките ученици получават знание което да ги мотивира в четенето и за да ги превърне в малки изследователи.
 



Донорска ситуация: Българин дава шанс за живот на двама румънци
Четири автомобила са отнети в полза на държавата по дела на Районна прокуратура – Видин
„В и К“ Враца се включи в благотворителната кампания в подкрепа на деца и младежи с Диабет тип 1
В Монтана създават Център за обществена подкрепа
Български зет е кандидат за кмет на Лондон
Какво да правим при изгаряне от слънце