Спорт

Във Видин очакват над 2000 лекоатлети

  10.04.2024 19:15             
Във Видин очакват над 2000 лекоатлети

Мащабен атлетически пробег „Видин Рън“ стартира от утре, 11 април. Събитието се организира от Община Видин съвместно с Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Спортен клуб „Радуканови“. Спортният форум се провежда до 14 април, а тази година е посветен на 100 години българска лека атлетика. Състезанието включва детска лека атлетика, турнир А1 за младежи, международен турнир „Дортикум“ и масов пробег на 6 км и 1.33 км, чийто маршрут преминава покрай някои от най-големите туристически забележителности в града. 
През изминалата година в състезанията са се включили над 1 000 спортисти, а очакванията са през тази година участниците да са над 2 000. „Целта на спортното събитие е да се популяризира леката атлетика сред децата и да се даде възможност на повече хора да вземат участие в организирани бягания в цялата страна. Състезанието промотира здравословния начин на живот чрез движение и съвети на бегачи от България и чужбина, които ще гостуват в неделя, в град Видин“ – обобщи заместник-кметът Борислава Борисова на нарочна пресконференция днес.
За четвъртото издание на турнир „Дортикум“ има рекорден брой заявки за участие на над 200 деца, от 15 клуба от България и чужбина. В тазгодишния турнир, освен традиционните бягане, скок височина и скок дължина е включена и нова атрактивна дисциплина - 2х30 метра щафетно бягане на родител с дете.
С програмата за предстоящите състезания може да се запознаете тук: 
https://www.facebook.com/events/739624361488574/ 

 



Франция и Япония ще започнат разговори относно сделка за реципрочен достъп на войски
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на туристическия сезон на остров Света Анастасия
Мартин Харизанов и ”Благотворни приятели” с мащабна дарителска акция за Великден
Модерен физкултурен салон се изгражда в училище „Иван Вазов" във Вършец
Световната награда на ЮНЕСКО за свобода на медиите е присъдена на палестински журналисти в Газа
Кръстът, потопен в язовир край кюстендилското с. Горна Гращица, засия преди Великден