Крими

Пет престъпления разкри полицията за ден, заловен е вандал, вилнял по улиците на Монтана

  10.04.2024 12:27             
Пет престъпления разкри полицията за ден, заловен е вандал, вилнял по улиците на Монтана

Пет  престъпления са разкрити вчера в област Монтана по време на специализирана полицейска операция, съобщават от пресслужбата на областната дирекция на МВР. Образувани са две досъдебни производства и едно бързо производство.

Спипана е 25-годишна крадла, задигнала 350 лева от дома на 84-годишна баба в село Аспарухово. Криминално проявен от Крива бара пък обрал дома на 85-годишна жена. В средата на март той задигнал от лятната й кухня стенен часовник, изработен специално за юбилей, 5 кг захар в пакети, 10 бутилки олио и други вещи. След залавянето апашът върнал част от откраднатото.  

Заловени са и бандитите, задигнали радиаторите от чакалнята на автогарата в Берковица. Престъплението е извършено между 14,30 ч. и 16,00 часа на 11 март. Апашите са две момчета на 18 и 20 години. Те са направили пълни самопризнания, а радиаторите са предадени на пункт за изкупуване на метали.

Разкрити са вандали, обръщали и трошили контейнери по булевард „Христо Ботев“ в Монтана. През март в районното е  постъпил сигнал от общинско предприятие "Градска мобилност" за счупени контейнери по булеварда и кошчета за смет по „Хаджи Димитър“. След разследване е установено, че злосторникът е 36-годишен криминално проявен от квартал „Огоста“ в Монтана. Материалите по случая ще бъдат докладвани на районна прокуратура.



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела