България

Започва пролетното почистване на населените места в община Разград

  07.04.2024 13:15             
Започва пролетното почистване на населените места в община Разград

Започва традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград. Тя се състои ежегодно, след края на зимния период и преди Великденските празници, съобщиха от общинската администрация.

Двуседмичната кампания, която ще е в периода от 8-и до 21 април, включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Традиционно най-активните и с най-голям принос в хигиенизирането населени места, училища, детски градини, организации и фирми, и граждани ще бъдат стимулирани с награди от общинската администрация. Награждаването на най-добре представилите се в кампанията участници ще е на 9 май, посочват от общината.

Както всяка година и тази общината ще осигури безплатно найлонови чували, ръкавици и специализирана техника за транспортиране на отпадъци, събрани от междублокови пространства, паркове, градини, сервитути. Заявки за материали и техника ще приемат на тел: 084/618 186. 

За най-малките участници в кампанията на 20 април, от 9:00 часа, в Разград ще се състои акцията „Бонбони за смет“ и за всеки събран отпадък ще бъде предоставяна торбичка с лакомства. Пунктовете ще са в ж.к. “Орел” до сградата на Община Разград, в градинката до хотел „Централ” и градинката до обръщалото в квартал “Абритус” (Водна централа).

В периода от 8-и до 21 април, в часовия интервал от 8:00 до 16:00 часа, операторът на Регионално депо-Разград ще организира и осигури за участниците в кампанията безвъзмезден прием на отпадъци, събрани от териториите за обществено ползване в населените места, допълват от общинската администрация.

По време на кампанията за пролетно почистване миналата година бяха събрани над 400 тона отпадъци. В акцията „Бонбони за смет“ наравно с децата участваха родители, баби и дядовци.

/bta.bg



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица