Крими

Хванаха двама младежи, извършили два грабежа във Враца

  07.04.2024 11:03             
Хванаха двама младежи, извършили два грабежа във Враца

В четвъртък, в 19.15 часа в районното управление във Враца е получено съобщение от жител на града, съобщиха от МВР.

Мъжът заявил, че две непознати за него лица чрез използване на сила удари в областта на главата, с което е нанесена телесна повреда, са отнели от владението му раница съдържаща мъжки портфейл, сумата от 400 лева, 5 паунда, лична карта и дебитна карта. По случая в районното управление във Враца е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс.

В петък, в районното управление във Враца, се е явил жител на града, който заявил, че на предната вечер, около 19.30 часа в град Враца, две непознати за него лица чрез използване на сила удари в областта на главата и ритници в краката, с което е нанесена телесна повреда са отнели от владението му раница съдържаща вещи дрехи и сума от 700 лева. 

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. След проведените издирвателни мероприятия се е установило, че извършителите на двата грабежа са криминално непроявените лица М. Г. Х. на 19 години от София и М. А. Ц. на 19 години от село Зверино. Същите са се придвижвали с лек автомобил “БМВ” и проследявали потърпевшите от София до Враца, където са извършили престъплението си. 

Лицата са задържани в районното управление във Враца за срок до 24 часа. На територията на полицията във Враца са извършени допълнителни процесуално-следствени действия М. Х. и М. Ц са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокурор на районната прокуратура във Враца, са задържани за срок до 72 часа. 

Работата по документиране на престъпленията, продължава.

 



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица