Свят

Украйна заяви, че все още контролира източния град Часов Яр

  07.04.2024 07:10             
Украйна заяви, че все още контролира източния град Часов Яр

Украинските сили продължават да контролират град Часов Яр в Източна Украйна въпреки опитите на руските войски да пробият отбраната им, заяви началникът на Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски, цитиран от Ройтерс.

"Часов Яр остава в наши ръце, всички опити на врага да проникне в населеното място се провалиха", написа генералът в социалната мрежа "Телеграм".

Вчера руската осведомителна агенция РИА Новости съобщи, като се позова на официален представител, че войските на Русия се влезли в покрайнините на града. Москва отдава важно значение на превземането на това населено място, защото смята, че то осигурява добър плацдарм на украинските сили за провеждане на операции в тази зона на фронта.

Падане на Часов Яр, тежко укрепен град с предвоенно население от 12 200 души, разположен западно от превърнатия в развалини и окупиран от руските сили град Бахмут, би било сериозно поражение за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Войските на Москва настъпват в Източна Украйна, след като през февруари превзеха украинския бастион Авдеевка.

Войниците на Киев се опитват да се окопаят, изправени пред дългосрочен недостиг на артилерийски снаряди заради блокирането на американската военна помощ в Конгреса.\

/bta.bg



Къде гласуваме - проверяваме в ГРАО
Ден на отворените врати се проведе в ПГ "Васил Левски" град Мизия СНИМКИ
Справянето с отпадъците: Как бактериите ядат пластмаса?
Спипаха мъртво пиян шофьор тази нощ в Монтана, взеха му колата
Няма основания за поскъпване на агнешкото месо, яйцата и козунака за Великден
Монтана възстанови канал, мостове и водостоци, разрушени от наводненията миналата година