Събития

Температурите в Монтана и Видин на 1 април счупиха рекордите

  02.04.2024 11:51             
Температурите в Монтана и Видин на 1 април счупиха рекордите

Температурен рекорд е отчетен в 16:30 часа на 1 април  в Монтана. Живакът се е покачил до  32,5 градуса. За пръв път в историята на измерванията в града и региона, които датират от преди 50 години, в първия ден на април живакът минава 32 градуса, съобщиха от метеорологичната станция. През януари тази година в Монтана беше отчетена температура от 28,5 градуса, а през месец юни миналата  паднаха валежи от дъжд около седем пъти над месечните норми. Очаква се средномесечната температура в Монтана и региона през януари, февруари и март на тази година да е по-висока от рекордното топлото първо тримесечие на 2016 година.
Температурен рекорд записа и Видин. Вчера следобяд там термометрите са отчели  отчетоха  29,7 градуса по Целзий. На този ден най-топло е било през 1989 година -  28,6 градуса, допълниха от обсерватория. 
Причина за необичайно топлото време в последните три дни е преносът на топъл въздух от Сахара, който носи със себе си и големи количества прах, обясняват метеоролозите.В Община Мизия се проведе празник на буквите
Задържаха мъж, потрошил с камъни „Ауди“
Пламна терасата на 82-годишен дядо в Лом
Обраха наследствения дом на софиянец в Крива бара
Днес се навършват 103 години от потъването на "Титаник"
Обсъждат Закон за насърчаване на доброволчеството