Свят

Почти 14 000 души са починали, докато са чакали в спешното в Англия

  02.04.2024 11:43             
Почти 14 000 души са починали, докато са чакали в спешното в Англия

Почти 14 000 души, които са могли да бъдат спасени, са починали миналата година в Англия, докато са чакали в спешното отделение до 12 часа за болнично легло, показват данни на Кралския колеж по спешна медицина, базирани на мащабно проучване на прекомерните смъртни случаи и времето за чакане в спешните отделения.

Данните показват, че средно през 2023 г. седмично в Англия са регистрирани 250 смъртни случаи с пациенти, заради изключително дългото чакане. В проучването на Кралския колеж по спешна медицина се отбелязва, че пациентите са изложени на риск, като прекарват часове в спешна помощ, особено след като е взето решение да бъдат приети.

Сред целите на националното здравеопазване пациентите, посещаващи спешна помощ, да бъдат приети, преместени или изписани в рамките на четири часа, но данните показват, че над една четвърт чакат повече, а е доказано, че рискът от смърт се увеличава след чакане от пет часа и повече.

Отбелязва се също, че в данните не са включени онези пациенти, които са забавени за прием, докато са чакали в линейките, което се случва често. В Община Мизия се проведе празник на буквите
Задържаха мъж, потрошил с камъни „Ауди“
Пламна терасата на 82-годишен дядо в Лом
Обраха наследствения дом на софиянец в Крива бара
Днес се навършват 103 години от потъването на "Титаник"
Обсъждат Закон за насърчаване на доброволчеството