Лайфстайл

Лунна диета през април: Ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми

  02.04.2024 09:30             
Лунна диета през април: Ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми

Настъпването на април месец ни подсеща, че е време за нашия пролетен детокс. Менюто ни постепенно преминава от зимно към пролетно. Включваме повече свежи плодове и зеленчуци, по-леки меса, ядки, семена. Добавяме и някои билки, които допринасят за детоксикирането на тялото ни. Разбира се и през април няма да пропуснем да следваме лунната диета. Новият месец ни посреща и с първата фаза от този детокс режим, която е днес.

За лунната диета е характерно, че се следват лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, фрешове – плодови и зеленчукови, чайове, които не подслаждаме с нищо.

Детокс режимът ни помага да отстраним част от натрупаните излишни течности и токсини. Не се разрешава консумацията на млечни и други храни. При приготвянето на фрешовете бихме могли да добавим детокс съставки, за да подобрим процеса на прочистване. Такива са мента, джинджифил, магданоз, грейпфрут, нар, лимон, лайм, червено цвекло.

След приключване на денонощието след началото на съответната фаза на Луната от лунната диета е важно постепенно да захраним организма си с полезни храни, пише az-jenata.bg. Лунната диета е чудесна възможност постепенно с всяка следваща фаза от режима да намалим консумацията на тестени и захарни изделия, колбаси, пакетирани лакомства, консервирани храни и да си създадем един по-здравословен режим на хранене.

Лунната диета не е подходяща при бременност, кърмене или ако страдате от някакви заболявания.

Ето и фазите на Луната за април:

2-ри април (днес) – 06.50 часа – последна четвърт;

8-ми април – 21.21 часа – новолуние;

15-ти април – 22.29 часа – първа четвърт;

24-ти април – 02.09 часа – пълнолуние. /fakti.bgОбсъждат Закон за насърчаване на доброволчеството
Община Козлодуй организира Панорама на образованието 2024
Въоръжени нападатели убиха 9 души, отвлечени в Югозападен Пакистан, съобщи полицията
Състоянието на простреляното вчера дете е критично
Община Димово ще отпусне средства за археологически разкопки в Рациария
Идеи за декориране на малка спалня