България

Съпруга даде на КАТ 3 бона за снимка на мъжа си, за да го хване с друга

  25.03.2024 09:10             
Съпруга даде на КАТ 3 бона за снимка на мъжа си, за да го хване с друга

Франческа е в шок. Получава електронен фиш със снимка на семейния автомобил. Шофирал съпругът ѝ Паоло. Сниман е в Модена. Той носел халката си, но до него в колата е Илария. Казал на жена си Франческа, че е в офиса си в Рим за няколко дни. Заради неговия и още множество такива случаи глобите в Италия вече няма да идват със снимки.

Ако бе похарчил 20 евро за нискотарифен самолет до София, италианецът нямаше да има този проблем. Оказва, че Италия изостава с 13 години от България. Там от 2 седмици не пращат снимки на автомобилите, които са се движили с превишена скорост. Поводът са издънки с неофициалните половинки.Унас да не се пращат снимките е практика от 13 години. Причината е далеч по-българска - тонерът бил скъп. Оттогава глобите се пращат по пощата само с описание на нарушението.

Преди тази промяна обаче е имало не един и два скандала заради кадри с любовници. Родна знаменитост например предложила 3000 лева подкуп, за да получи снимката за превишена скорост на съпруга си. Двамата били в развод, а на нея ѝ трябвало доказателство, че мъжът ѝ изневерява. Усъмнила се по мястото на нарушението - централен столичен булевард, докато уж бил в международна командировка. От Пътна полиция не дали снимката на жената, пише "24 часа".

Кадрите могат да бъдат получени в КАТ, но само от собственика на автомобила. На места искат такса от 2,50 лв. на основание, че това е документ. Още левче се плаща, ако поискате да я получите на диск. Някои полицейски дирекции дори не дават снимката, а само я показват. Ако притежателят на колата каже, че не е карал той, кадърът може да бъде видян и от човека, посочен като шофьор./ Glasnews.bg