Събития

Община Козлодуй ще се включи в инициативата „Часът на Земята”

  23.03.2024 15:45             
Община Козлодуй ще се включи в инициативата „Часът на Земята”

За поредна година Община Козлодуй ще се включи в инициативата „Часът на Земята”. 
И тази година Община Козлодуй ще се присъедини към инициативата на международната природозащитна организация и ще подкрепи 18-ото поредно издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята”.
Днес, от 20:30 часа до 21:30 часа, ще бъде загасено уличното осветление в централната градска част, както и фасадното осветление на сградата на местната администрация. На площад „Христо Ботев”, с начало 20:30 часа, Общински детски и младежки парламент, с подкрепата на Община Козлодуй, ще представи огнено шоу, в изпълнение на група „Феникс” към ЦЛР „БАрака”-Козлодуй.
Mото на инициативата тази година е „Подари 1 час на Планетата” и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни. По време на „Часът на Земята”, милиони хора от целия свят изключват осветлението в домовете си за един час, а публични сгради притъмняват фасадите си в знак на съпричастност към проблемите на промените в климата. „Часът на Земята 2024” може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.
Община Козлодуй призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час днес.