Събития

Мария Търнавска и Петя Флорова с награди от церемонията „Социален работник на годината 2023“

  22.03.2024 06:00             
Мария Търнавска и Петя Флорова с награди от церемонията „Социален работник на годината 2023“

Мария Търнавска, директор на Регионална дирекция за социално подпомагане - Враца, получи награда от министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Търнавска е работохолик - изключително дейна и напориста. За нея не съществуват затворени врати, когато трябва да се помогне. Независимо дали в нужда са възрастни хора, семейства с проблеми или деца в риск – нормата на закона се прилага по начин, по който в процеса на подпомагане са въвлечени всички, които могат да подкрепят и подобрят живота на нуждаещите се.

 

Петя Флорова е главен социален работник в отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“ –  Враца. Тя е изграден професионалист с почти 20-годишен стаж в областта на закрила на детето. Компетентна и инициативна, споделяща знания и опит, които помагат в изграждането на колегите ѝ като помагащи специалисти. На база точна и рационална преценка на всеки индивидуален случай тя предлага оптимални решения, съобразени с нуждите на хората и нормата на закона. С доказана лидерска позиция мотивира и насърчава колегите си.

Официалната церемония се проведе във вторник, когато беше и Световния ден на социалната работа в  София. Като домакин на празника Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на празника бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и много други.