Събития

Проведе се информационна среща за Интегрираните териториални инвестиции в Белоградчик СНИМКИ

  21.03.2024 16:00             
Проведе се информационна среща за Интегрираните териториални инвестиции в Белоградчик СНИМКИ

Областен информационен център – Видин проведе информационна среща за Интегрираните териториални инвестиции в Младежки дом – Белоградчик. Темата на първия за годината информационен цикъл на центъра е „Нов подход за финансиране от Структурните фондове на ЕС в периода 2021-2027 г. – Интегрирани териториални инвестиции“. На срещата присъства Боян Минков – кмет на община Белоградчик.
Целта на събитието е да бъдат привлечени към активност по ИТИ максимално широк кръг от заинтересовани страни от местната общност - представители на общинска администрация, държавни институции, бизнеса, неправителствения сектор, образователните и културни организации. С участието си в срещата присъстващите получиха информация за допустимостта на кандидатите и условията за финансиране, както и за критериите за оценка на партньорствата по ИТИ. Беше поставен акцент и на „научените уроци“ от първата покана за Интегрирани териториални инвестиции.
Начало на срещата постави управителят на ОИЦ – Видин Мариела Савкова. Тя представи презентация, с която поясни допустимостта на кандидатите, както и условия за финансиране за Интегрираните териториални инвестиции. След това бяха представени и критерии за оценка на партньорствата по ИТИ.
На всички присъстващи бе дадена възможността да зададат своите въпроси и да участват в заформилите се дискусии.
За участниците в срещата екипът на Областен информационен център - Видин бе подготвил и информационни материали за подхода ИТИ.