Свят

Жена роди пред болницата, охраната отказа да отключи входната врата

  20.03.2024 09:50             
Жена роди пред болницата, охраната отказа да отключи входната врата

Шокиращ случай с бременна в Канада. Жената е родила пред заключените врати на болница „Сен Кроа“ в канадския град Дръмондвил рано сутринта, като министърът на здравеопазването на Квебек Кристиан Дюбе нарече случая "неприемлив".

Жената, нейният съпруг и двегодишният им син стигат на главния вход на болницата, вместо да се насочат към спешното отделение, което се намира на пет минути пеша, предава CBC.

Охранител, който по това време е бил на смяна в сградата, е забелязал семейството и се е опитал да ги насочи с жестове на ръцете накъде да тръгнат за спешното отделение, но не е отворил вратата. Едва когато пациент е предупредил персонала на петия етаж за случващото се, две медицински сестри са се втурнали незабавно навън, за да помогнат на жената, която ражда на пейка в парка пред болницата.

В изявление пред „Радио Канада“ местните власти казват, че проверяват случилото се, като поясняват, че охранителят „е бил отстранен от работа, защото не е успял да помогне в тази ситуация“ и повече няма да бъде назначен в нито едно от техните здравни заведения.

От болницата обявиха, че ще променят своите указателни табели в двора, така че ясно да показват на пациентите накъде да отидат, когато вратите на главния вход са заключени./ glasnews.bg