Спорт

СКПС „Ботев 2000“ завоюва победа с дузпи

  13.03.2024 16:36             
СКПС „Ботев 2000“ завоюва победа с дузпи

Този уикенд в София се проведе Турнир 2 от Държавното първенство по водна топка за жени между „Черноморец“ - Бургас, „Локомотив НН“ - София, „Арена“ - Бургас и „Ботев 2000“ - Враца. Надпреварата предложи невиждани досега събития - за първи път в историята си отборът на „Арена“-Бургас записа победа при жените, а също така за първи път станахме свидетели на изпълнение на дузпи за решаване на изхода от играта. /срещата бе между отборите на „Ботев 2000“ и „Черноморец“/

„Първия мач на „Ботев 2000“ срещу „Арена“ протече нормално с резултат 6 на 10 в полза на врачани. Втората среща с „Черноморец“-Бургас играхме убедително и диктувахме ситуацията, но в последната част се отпуснахме и затова стигнахме до равенство. Мачът се реши в изпълнение на дузпи с резултат в полза Ботев  14 на 15.

Срещатата с „Локомотив НН“ протече гол за гол в първите части, но те поведоха и ние не успяхме да се съберем, затова претърпяхме загуба с 11 на 8. Играта беше много оспорвана. Много съм доволна от представянето на момичетата.“, каза пред „Конкурент“ треньорът Венетка Начева.