България

Баба твърди, че внучето й е жертва на психически тормоз в детска градина

  16.02.2024 10:33             
Баба твърди, че внучето й е жертва на психически тормоз в детска градина

Сигнал за системен тормоз на дете в детска градина в Благоевград е подала неговата баба. Персоналът на детската градина обаче отрича това и обвинява бабата - настойник на детето, в дългогодишен тормоз над учителите там.

За психически тормоз и лишаване от вода и храна са обвиненията на бабата на детето.

"Отидох да се разправям за пиесите, които играят, защото избират едни и същи деца. Разбрах, че не е хранен и не са му давали вода. Казали са му, че ще бъде предател и ще го изгонят от детската градина, ако разкаже вкъщи какво става в градината. Такива хора не трябва да работят в детско заведение с деца", разказа пред БНТ Илка – баба на детето.

Според директора и учителите в детската градина тормоз над детето не е имало:

"Нищо от казаното не е вярно. По твърденията на казаното от жената са извършени проверки от компетентните органи, те са се произнесли. Това, че техният отговор не удовлетворява госпожата не значи, че трябва да споделя невярна информация и уронването на името на детската градина", сподели Катя Низамова – директор на ДГ №8 „Вечерница“ – Благоевград.

"Аз съм старши учител. Уважавам децата, обичам ги. Уважавам и техните родители. Това, което се твърди за мен не е вярно", каза учителката, обвинена в тормоз над детето.

"Събрали сме се тук, за да окажем морална подкрепа на нашите колеги, които са засегнати от случая. Много лесно е да се очерни някой с лъжи и клевети", обясни Симона Митова - директор на дирекция “Образователни дейности” към община Благоевград. /glasnews.bg