България

Мъж залял жена си и детето си с горивна течност, искал да ги запали

  12.02.2024 16:27             
Мъж залял жена си и детето си с горивна течност, искал да ги запали
  iStock

Районната прокуратура в Сливен внесе искане за мярка "постоянен арест" спрямо мъж, залял жена си и детето им със запалителна течност. Това съобщи наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Очаква се съдът да насрочи заседанието днес.

В петък, прокуратурата задържа за срок до 72 часа 36-годишен мъж, обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и извършил приготовления за убийство на две лица.

Според полицията в Сливен в 7.38 часа на същия ден е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица „Добри Добрев“ в град Сливен. Към мястото незабавно е изпратен екип, който установява, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на две години.

Мъжът, който е от село Самуилово, наскоро се е завърнал от чужбина. Заповедта, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, е издадена от Районен съд - Сливен на 11 януари.

Според прокурор Стаменова мъжът няма право да доближава жената и малолетното ѝ дете на разстояние, по-малко от 50 метра, в жилището и на местата за социален контакт.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражба, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство - с до шест години затвор.Приеха бюджета на община Грамада за 2024 година
Мъж се върна към живот след 50 минути клинична смърт
Мним банков служител измъкна 1200 лв. от търновка, щял да и даде заем с 2% лихва
Малчугани подариха мартеници на кмета на Враца СНИМКИ
Берковица в подкрепа на хората с редки заболявания
Спешната помощ във Видин получи нов специализиран автомобил