България

Задържаха фалшив прах за пране и „маркови“ стоки на ГКПП „Капитан Андреево“

  12.02.2024 15:32             
Задържаха фалшив прах за пране и „маркови“ стоки на ГКПП „Капитан Андреево“

Митнически служители откриха над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 "маркови" стоки при две отделни проверки на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево".

При единия от случаите, в четвъртък, пристига влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Словения. Водачът - турски гражданин, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - перилни препарати. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение, се установяват 22 360 кг прах за пране в опаковки от по 6 кг. Всички опаковки са с логото на известна търговска марка. За случая е уведомен правопритежателят на марката, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

В същия ден, в друг товарен автомобил с турски регистрационен номер, са открити 19 800 артикула, по-голяма част - хартиени етикети, с обозначения на защитени търговски марки. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция за Полша. При извършената щателна митническа проверка в товара са установени 112 кашона, съдържащи 13 875 хартиени етикета, 2712 мъжко и дамско облекло, 2121 чифта спортни обувки и 1092 чанти, всички със знаци на търговски марки.

В изпълнение на Европейския регламент относно защита на интелектуалната собственост стоките са задържани. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.Бедняци останаха без помощи, отказали обществено полезен труд
Хороскоп за петък 1 март
Приеха бюджета на община Грамада за 2024 година
Мъж се върна към живот след 50 минути клинична смърт
Мним банков служител измъкна 1200 лв. от търновка, щял да и даде заем с 2% лихва
Малчугани подариха мартеници на кмета на Враца СНИМКИ