Свят

Жена стреляла в църква в САЩ, застреляха я

  12.02.2024 12:46             
Жена стреляла в църква в САЩ, застреляха я
  iStock

Двама служители на реда в Хюстън, щата Тексас, САЩ, които не са били на служба по това време, са застреляли жена, открила стрелба в неделя в църквата "Лейкууд", съобщава "Ройтерс". 

Жена на около 30 години е влязла малко преди 14 часа местно време, въоръжена с пушка и придружена от дете на около 5 години. Тя е започнала да стреля.

Двама души са ранени, включително детето, което е било със стрелеца. Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, казаха служители. Мъж на около петдесет години е по-леко ранен в крака и е в местна болница.

Властите казаха, че работят, за да разберат връзката и мотивите на стрелеца. Все още се изяснява кой е застрелял детето в кръстосания огън.

Жената е заплашила, че има бомба, което накара властите да претърсят раницата и автомобила ѝ. Не са открили експлозиви.

Това е една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от телеевангелиста Джоел Остийн. Разположена в бившата спортна арена на Хюстън Рокетс на Националната баскетболна асоциация, побира над 40 000 богомолци през уикенда. Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на просперитета в Съединените щати. 

"Не разбираме защо се случват тези неща, но Бог контролира, каза Остийн пред репортери в неделя. Ще останем силни. Ще продължим да вървим напред."

Припомняме, че това е поредно въоръжено нападение в САЩ от началото на годината. 

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на речта си пред членове на Националната оръжейна асоциация НРА в Харисбърг, Пенсилвания, че когато бъде преизбран, всяка една атака на Байдън срещу собствениците и производителите на оръжия ще бъде прекратена още през първата му седмица на поста.