Свят

Жена стреляла в църква в САЩ, застреляха я

  12.02.2024 12:46             
Жена стреляла в църква в САЩ, застреляха я
  iStock

Двама служители на реда в Хюстън, щата Тексас, САЩ, които не са били на служба по това време, са застреляли жена, открила стрелба в неделя в църквата "Лейкууд", съобщава "Ройтерс". 

Жена на около 30 години е влязла малко преди 14 часа местно време, въоръжена с пушка и придружена от дете на около 5 години. Тя е започнала да стреля.

Двама души са ранени, включително детето, което е било със стрелеца. Детето е откарано в детската болница в Тексас и е в критично състояние, казаха служители. Мъж на около петдесет години е по-леко ранен в крака и е в местна болница.

Властите казаха, че работят, за да разберат връзката и мотивите на стрелеца. Все още се изяснява кой е застрелял детето в кръстосания огън.

Жената е заплашила, че има бомба, което накара властите да претърсят раницата и автомобила ѝ. Не са открили експлозиви.

Това е една от най-големите евангелски църкви в САЩ, ръководена от телеевангелиста Джоел Остийн. Разположена в бившата спортна арена на Хюстън Рокетс на Националната баскетболна асоциация, побира над 40 000 богомолци през уикенда. Остийн е един от най-богатите и популярни пастори и проповедници на евангелието на просперитета в Съединените щати. 

"Не разбираме защо се случват тези неща, но Бог контролира, каза Остийн пред репортери в неделя. Ще останем силни. Ще продължим да вървим напред."

Припомняме, че това е поредно въоръжено нападение в САЩ от началото на годината. 

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на речта си пред членове на Националната оръжейна асоциация НРА в Харисбърг, Пенсилвания, че когато бъде преизбран, всяка една атака на Байдън срещу собствениците и производителите на оръжия ще бъде прекратена още през първата му седмица на поста. Приеха бюджета на община Грамада за 2024 година
Мъж се върна към живот след 50 минути клинична смърт
Мним банков служител измъкна 1200 лв. от търновка, щял да и даде заем с 2% лихва
Малчугани подариха мартеници на кмета на Враца СНИМКИ
Берковица в подкрепа на хората с редки заболявания
Спешната помощ във Видин получи нов специализиран автомобил