Събития

Жена от Враца редовно наводнява съседите си

  12.02.2024 12:43             
Жена от Враца редовно наводнява съседите си

Да ремонтираш дома си непрекъснато заради съсед, който периодично те наводнява. Така от месеци насам живеят хора от жилищен блок във Враца.

Потърпевшите вече са подавали няколко жалби срещу съседката си от ет. 6, но резултат няма. А наводненията вече са пет. Последното е отпреди няколко дни. 

„Проблемът е от 2022 г. пет пъти сме наводняване. Пуснал съм жалба до прокуратурата, получил съм становище, от което не съм удовлетворен", обяснява пред bTV Димитър Николов. От думите му става ясно, че в 5 часа сутринта в неделя жилището му отново е наводнено. Ето защо мъжът настоява институциите да се самосезират и да се намери решение на проблема.

„Не става въпрос за повреда. Жената отгоре просто пуска крановете и дори маркуча", пояснява Николов. А негова съседка допълва, че се е наложило да викат полиция.

Униформените са седели пред вратата на жената, която наводнява апартаментите под нейния, от 6 ч. до 9 ч., но не са могли да направят нищо, защото са очаквали да пристигнат жените, който се грижат за нея.

Никой не знае какво е здравословното състояние на жената, защото тя седи заключена в жилището си почти през цялото време. От общината твърдят, че тя се обгрижва по осем часа на ден от социални работници.

Дъщерята на проблемната жена не се е появявала в жилището от 30 години, твърдят съседите. Според тях роднините ѝ трябва да поемат отговорност и да се погрижат за нея, за да не създава проблеми на останалите.

Съсед от ет. 3 разказва, че колкото и ремонти да прави, в банята им винаги има мухъл, а при едно от големите наводнения е текла вода дори от полилея в дневната.

Повечето съседи са правили по няколко основни ремонта, но наводненията не спират и те не знаят какво още биха могли да направят, за да се справят с водните бедствия. Стените на част от апартаментите са напукани и пада мазилка. Повечето хора са се сдобили с кофи и легени, които да слагат върху мебелите си при всяко следващо наводнение.

Една от съседките в жилищната сграда изчислява, че нанесените щети само в нейният апартамент са за над 10 000 лв. Положението в останалите апартаменти е сходно, разказват в ефира на bTV. Кампанията по залесяване в ДГС Монтана е в разгара си
Пълна прогноза за март, температурите ще скачат от минус 5 до плюс 25 градуса
28-годишен мъж месеци наред се представял за медсестра
Бедняци останаха без помощи, отказали обществено полезен труд
Хороскоп за петък 1 март
Приеха бюджета на община Грамада за 2024 година