Крими

Тежка катастрофа на пътя във Врачанско, има загинал

  04.02.2024 09:50             
Тежка катастрофа на пътя във Врачанско, има загинал

Вчера към 11.50 часа на пътя от Кнежа в посока Бяла Слатина, катастрофират лек автомобил "Пежо-407“ - собственост и управляван от 67-годишен мъж от Козлодуй, товарен влекач „Ман" - управляван от румънски гражданин, и товарен автомобил „Волво" управляван от турски гражданин, съобщиха от МВР-Враца.

Водачът на пежото предприема маневра изпреварване на товарния автомобил като навлиза изцяло в съседна пътна лента и се блъска челно във влекача, управляван от румънския водач, следствие на което автомобилът се завърта и се удря странично в полуремаркето на турския водач. 67-годишният шофьор от Козлодуй умира на място.

Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства - пробите са отрицателни. На същите са издадени постановления пред центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, където са дали кръв и урина за анализ.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на районното управление в Бяла Слатина. Уведомен е дежурен прокурор.