Събития

Дама стана “Царя на виното в Мизия” СНИМКИ

  02.02.2024 12:52             
Дама стана “Царя на виното в Мизия” СНИМКИ

Виното на Павлина Бачева от Софрониево грабна наградата на публиката в провелия се празничен конкурс снощи в Мизия, в който участваха местни производители с над 50 домашни бели и червени вина. Надпреварата в конкурса беше оспорвана, защото вината бяха с отлично качество, невероятни вкусове и създадоха истинска наслада за сетивата на журито и дегустаторите.
Трифон Зарезан в Мизия започна с традиционното зарязване на лоза и водосвет за здраве и берекет от Кръстьо Ангелов.
Участниците в конкурса за най-добро бяло и червено вино бяха оценени от компетентно жури в състав от двама сомелиери и ресторантьор - Иво Йорданов, Георги Хаджидризов и Данаил Муев, които определиха I, II и III място в двете категории.
Победители в конкурса за най-добро бяло и червено вино са:
Бяло вино:
1-Галина Радойска
2-Светлин Савов
3- Красимир Маринов
Червено вино:
1-Мирослав Берчев
2-Тихомир Кърцелянски
3-Даниел Калдароев
Конкурсът продължи с кулинарна изложба на табиетлийски мезета и дегустация на кулинарните изкушения, приготвени майсторски от жителите на община Мизия.
Първенците при приготвянето на мезета са:
1-Цветелина Лазарова от Крушовица,
2-Наташа Манчова от Софрониево,
3-Красимира Кирилова от Софрониево.
Публиката също имаше възможност да дегустира вината и да даде своята оценка. Наградата на публиката определи "Царя на виното" - Павлина Бачева.
Кметът на община Мизия Валя Берчева пожела на всички жители на общината да бъдат все така сплотени, да продължават да ценят и почитат традициите, както и винаги да празнуват заедно, като една здрава и силна общност. Тя им пожела здраве, берекет и успех през цялата година.
За доброто настроение се погрижиха фолклорната певица Ана-Мария и Злати Петров, а вечерта завърши с много веселие, песни и танци около огньовете.