Свят

Акула нападна жена на пристанището в Сидни

  30.01.2024 16:40             
Акула нападна жена на пристанището в Сидни

Акула нападна жена, докато плуваше в пристанището на Сидни, след което тя беше настанена в болница със "сериозно" нараняване на крака, съобщиха австралийските медии.
Хищникът нападнал жената, когато тя плувала край кея в залива Елизабет, на по-малко от два километра от емблематичната опера в Сидни, съобщи полицията.
Жената е получила "сериозно нараняване на десния крак", се казва в изявление на полицията на Нов Южен Уелс.
Това е първото нападение от акула в пристанището на Сидни от 2009 г. насам, когато водолаз от австралийския флот се пребори с акула, която го ухапала по ръката и крака в залива Вуломолу.
Съседи се притекли на помощ на пострадалата в залива Елизабет, съобщи вестник "Сидни морнинг хералд", като я идентифицира като 29-годишната Лорън О'Нийл.
Цитиран е един от жителите на града, който е чул от прозореца й "тих вик" за помощ.
"Опитваше се да се качи вътре, а зад нея беше кракът ѝ, който беше напълно отворен и пълен с тъмночервена кръв", е цитиран да казва жителят Майкъл Портър.
"Беше сюрреалистично. Винаги сме се притеснявали и сме знаели за акулите в пристанището... едва сега се почувствахме съвсем реални".
Живеещ наблизо ветеринарен лекар е поставил турникет, пише вестникът.
"Тя изплува до лодката и на връщане я ухапа, мисля, че беше бича акула", разказва друг свидетел пред местната новинарска емисия OnScene Bondi.
"Изтичахме навън. Съпругата ми е ветеринар и тя я превърза", каза свидетелят, чието име не се съобщава.
Жената е в стабилно състояние в интензивното отделение на болница "Сейнт Винсент", съобщи говорител на болницата.
Очакваше се през деня тя да бъде оперирана./ БГНЕС