Събития

Българският фермерски съюз организира конкурс за ученици и студенти

  25.01.2024 08:00             
Българският фермерски съюз организира конкурс за ученици и студенти

Национален конкурс "Фермерството и младите хора" организира  Български фермерски съюз. Насочен е към ученици в гимназиален етап на обучение и студенти от цялата страна, каза в "Земята, която ни храни" Благовест Илиев- медиен съветник към фермерския съюз.
"Основната идея е да се даде възможност на младите хора да покажат своите вижданиа за сектор "земеделие" и всички негови аспекти и сегменти. Темата е повлияна и от името на Българския фермерски съюз".
Конкурсът се организира за втора поредна година:
"През първата беше насочен само към студенти, сега е насочен към ученици в гимназиален етап на обучение и студенти от всички учебни заведения в страната и всички степени- бакалавър, магистър, доктор, за да може те да се включат максимално активно и да покажат своите виждания за сектора". 
Няма възрастови ограничения. В конкурса може да се участва в три категории- проза (разказ или есе) в обем от 3 до 5 страници; късометражен филм с продължителност до 10 минути- индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души); изготвяне на визуална идентичност за рекламни кампании на Български фермерски съюз- индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души). 
Творбите се изпращат до 11 февруари на e-mail: [email protected], като в темата на писмото задължително се отбелязва, че творбите са за участие в Националния конкурс "Фермерството и младите хора". Компетентно жури ще оцени и отличи най-добрите творби от всяка категория. Предвидени са и специални, и поощрителни награди. Всички участници ще получат сертификати за участие. 
Победителите ще бъдат наградени на 16 февруари 2024 година, по време на годишното събитие на Български фермерски съюз в София./ Радио Видин