България

Четвъртокласник стана обект на насилие от страна на учител

  24.01.2024 16:40             
Четвъртокласник стана обект на насилие от страна на учител

Четвъртокласник е станал обект на насилие от страна на учител по физическо в столичното 131-во училище, съобщи БНТ. Момчето е с извито ухо след час по спортни дейности. Учителят е уволнен.

"В петък, когато си взех сина, детето сподели, че в час по физическо го е заболял корема и е поискал да седне встрани. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. Покрай него минал г-н Десподов, който не е неговият преподавател по физическо, хванал го за ухото и го накарал да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата. Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплакало, учителят го бутнал и главата му се ударила в стената. Детето седнало на пейката с червено ухо. Всичко това е станало пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента", разказа бащата на Деян - Десислав Краев.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ожулвания. В понеделник отидохме в съдебна медицина.

"Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция. От вчера са прекратени трудовите правоотношения с него", каза Таня Монева - директор на 131-во СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев".