България

Днес ни очаква предимно слънчево време

  24.01.2024 07:20             
Днес ни очаква предимно слънчево време

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижава.

През нощта ще преобладава ясно, в много райони - почти тихо време. В равнините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7° и минус 2°, по-ниски главно в котловините на Югозападна България, в София - около минус 8°. Днес ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнинната част от страната с мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е със западна компонента, слаб, в източните райони - до умерен, вечерта ще се усили. Максималните температурите ще са между 3° и 8°, в районите с по-трайна мъгла - малко по-ниски, в София - около 3°.

В планините ще преобладава слънчево време. На места главно преди обяд ще е мъгливо. Ще духа силен северозападен вятър, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 3°, на 2000 m - около минус 4°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на отделни места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в най-северните райони - временно 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 49 мин. и залязва в 17 ч. и 28 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 39 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 22мин. и изгрява в 15 ч. и 56 мин. Фаза на луната: едни ден преди пълнолуние.