Събития

Погват дилърите на дрога във Врачанско след посещение на главния секретар на МВР СНИМКИ и ВИДЕО

  23.01.2024 16:18             
Погват дилърите на дрога във Врачанско след посещение на главния секретар на МВР СНИМКИ и ВИДЕО

Акциите срещу наркоразпространието на територията на област Враца ще бъдат постоянни и масирани. Това стана ясно при посещението на главния секретар на МВР Живко Коцев преди минути в МВР-Враца.

Коцев присъства на отчета на областната дирекция на МВР, като очерта приоритетите изложени от ръководството на министерството – обучение на целия личен състав, без изключение. Това ще бъде приоритет и цел в национален мащаб. Същевременно проблем в областта е наркоразпространението. Това е проблем на местно ниво, който ще се работи и разбира се координацията между самите структури, между оперативните работници, между разследващите полицаи. Друг приоритет е пътната безопасност. Трябва да се положат усилия да се ограничат до минимум тежките катастрофи с ранените и убитите. 

„Искам да поздравя колегите за усилията, за положения труд в предходната година. Отчитат добри резултати, регистриран е спад в нивото на престъпленията, съответно намаление в дела на образуваните наказателни производства и устойчивост на разкриваемостта. Казвам устойчивост защото е с един пункт увеличена сравнено с 2022 г. Всичките тези резултати се дължат на добрата координация и взаимодействие с колегите от прокуратурата, с местната власт и с гражданите. Положителното е, че няма неразкрити тежки престъпления, с висока степен на обществена опасност – няма неразкрити убийства, опити за убийства. Колегите имат изключително добри показатели при разкриването на грабежите, но сериозен проблем остават проблемите с домашното насилие, с агресията и въобще при престъпленията, които са в условията на домашно насилие“, заяви Коцев.  

 

Повече вижте във видеото.