България

Дариха апарат за изследване на слуха на новородените СНИМКА

  22.01.2024 16:37             
Дариха апарат за изследване на слуха на новородените СНИМКА

Трима мъже дариха апарат за изследване на слуха на новородените на отделението по неонатология към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Това са Събин Стефанов, Венелин Стефанов и Пламен Пенчев.

"Това изследване се извършва на всички бебета преди изписването им от отделението. Апаратът дава възможност за много ранното откриване на отклонения в слуха и своевременното насочване към специалист", каза началникът на отделението д-р Таня Праматарова.

Изследването е безвредно за бебето, лесно за извършване и краткотрайно. Към момента отделението разполага само с един апарат, който често се нуждае от ремонт в сервиз. С новия апарат за слухово изследване режимът на изследванията на новородените ще се поддържа непрекъснато, обясниха от болницата.

"Позволете да ви поздравим за благородната ви мисия, изразяваща явния приоритет, който вие отдавате на децата и детското здравеопазване. Пожелаваме ви здраве, топлина в сърцата, сили за ползотворни дела и много добрини", каза д-р Праматарова от името на целия екип и ръководството на болницата.