България

Мъж, обвинен в блудство над малолетни момичета, остава в арестта

  22.01.2024 16:00             
Мъж, обвинен в блудство над малолетни момичета, остава в арестта

Състав на Окръжен съд - Хасково остави в ареста 34-годишен мъж, обвинен в блудство с две малолетни момичета в Димитровград, съобщиха от Съдебната палата.

Предполагаемият извършител е обвинен за продължавано престъпление и опасен рецидив, при които от средата на миналия декември до 14 януари е извършил блудствени действия спрямо 5-годишно момиче.

Същото обвинение му е предявено и за такива действия спрямо момиче на седем години, извършени на 24 декември 2023 година също в Димитровград.

Според съда съществува опасност той да се укрие, тъй като е обвинен в извършване на тежко умишлено престъпление - блудство с две малолетни лица, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е и многократно осъждан. Съшият е характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен. Злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми, както и неуважение към институциите. Бил склонен да заплашва жалващите се срещу него лица. Имал е и добре развити престъпни връзки, е установено още по делото.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив. Последният подобен случай на сексуален тормоз в региона, придобил публичност, бе в любимецкото село Белица. Тогава 19-годишен получи две години условно за блудство с 13-годишната си доведена сестра.