България

Жена, „дрифтила“ в двора на КАТ посред бял ден

  22.01.2024 12:35             
Жена, „дрифтила“ в двора на КАТ посред бял ден

Да въртиш гуми посред бял ден не къде да е, а в двора на КАТ, пред погледите на десетки полицаи. В подобна история се е забъркала жена, която първоначално не разбрала, че ще бъде обвинена заради подобно нарушение. То е описано в наказателно постановление, както и в съдебно решение на първа инстанция, което го потвърдило. Тя останала без книжка и работа. Случаят е от Сливен.

Жената била спряна от автопатрул близо до пазара в града. Полицаите поискали документите ѝ и я помолили да ги придружи до районното управление. Включили и сирени. Съмнението на полицаите било, че е употребила алкохол или наркотици. Алкохолната проба била отрицателна, но понеже нямала слюнка, над 20 минути втривала тампона на теста за наркотици в устата си. Обвинената поискала вода или дъвка, предаде Нова. Тя признала, че понякога пие хапче вечер, за да спи спокойно, тъй като страда от биполярно разстройство. По думите на жената, след като чули диагнозата ѝ, униформените се заканили да вземат книжката ѝ до живот. Финално ѝ дали вода, за да направи теста за дрога, който бил отрицателен.

Точно преди да си тръгне от КАТ, полицаите решили да санкционират жената за това, че дрифтирала в двора на институцията. Тя обаче обяснява случилото се така: „Да, превъртях гуми за 5-6 метра, но това не беше дрифт. Колата ми е на бензин и газ и винаги така става като паркирам”. 

Униформените я накарали да подпише глоба, която, по думите им, била за въртене на гуми, и щяла да е в размер до 200 лв. Тя се съгласила. Оказало се, че книжката ѝ ще бъде временно отнета, а глобата е 3000 лева. Тя обжалвала, но съдът потвърдил нарушението. Жената останала без свидетелство за управление на автомобил за една година. След това Административният съд отсъдил, че не е дрифтирала в КАТ и документът трябвало да ѝ бъде върнат. От КАТ обаче изискали психо тест.

Същата жена споделя, че в Германия работела като куриер. Заради недоразумението в Сливен останала без работа. Тя се закани, че ще търси обезщетение за причинените ѝ неудобства и щети.