България

15-годишно момче развива свой бизнес в София

  22.01.2024 11:03             
15-годишно момче развива свой бизнес в София

Едва 15-годишен, Мартин вече развива свой бизнес. Той се занимава с преобразяването на автомобили в своя квартал в София. Ученикът се грижи за блясъка на колите на съседите си. Мартин не само чисти коли, но и се е научил на техниките на полирането. Предлага и разнообразни услуги като вътрешно и външно почистване, както и керамични покрития.

„Един ден бях надраскал колата на баща ми, докато чистих и той ми каза да намеря начин да я оправя, ако мога. Така открих, че с полирането се оправя. Научих се как да полирам, изкарах курсове”, обяснява как е започнал Мартин. Съвет от баща му го насърчил да започне да чисти колите на съседите, което бързо се превърнало в страст и занаят за ученика.

Съчетаването на учене с работа го прави по-мотивиран. „Още от малък, когато си науми нещо, го преследва и постига”, казва пред Нова майката на момчето - Ирина. Тя подкрепя сина си във всяко начинание и подчертава колко е важно да вярваш в себе си и да се развиваш.

Мартин е доказателството за това, че възрастта не е пречка за постигане на целите, а работата и усърдният труд ни дават възможност за голям успех в бъдеще. /glasnews.bg