Събития

Конвой коледни колети зарадва стотици деца във Враца за празниците СНИМКИ

  06.12.2023 15:49             
Конвой коледни колети зарадва стотици деца във Враца за празниците СНИМКИ

Екипът на Младежки център - Враца за поредна година взе участие в инициативата "Конвой коледни колети", която беше координирана за България от Round Table 1 Sofia. Тази година отново бяха зарадвани деца от област Враца с подаръци за коледните празници.

Днес заедно с доброволци от Германия от центъра подаряваха щастие и незабравими емоции на децата от НУ "Иванчо Младенов" - Враца, ДГ "Европейчета" - Враца, НУ "Софроний Врачански" - Враца, НУ "Иван Вазов"- Враца, СУ" Св. св. Кирил и Методий" - Криводол, ДГ "Брезичка" - Враца, ДГ "Европейчета" - с. Девене и ОУ "Васил Левски" - с. Ракево .

През следващите дни и седмици предстои доброволците да зарадват още деца от Враца и региона, като младежките работници ще влязат в ролята на коледни джуджета.
Детската радост е най-големият подарък за екипа на Младежкия цетър по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. 

Конвой коледни колети е социален проект, който се изпълнява под шапката на международната доброволческа организация Раунд Тейбъл Интернешънъл от 2001 година и се организира от местните клонове на организацията в Германия, Австрия, България, Румъния, Молдова и Украйна.
Проектът Конвой коледни колети се реализира под мотото „Деца помагат на деца“, като деца и младежи от Германия подготвят безвъзмездно подаръци за техни връстници от Източна Европа.