Спорт

Лудогорец писа петица на Ботев

  03.12.2023 17:14             
Лудогорец писа петица на Ботев

Лудогорец съкрати изоставането си до върха в класирането на Първа лига, като победи Ботев с 5:0 в домакински мач от 19-ия кръг на футболния ни елит.

Врачани се държаха достойно през първото полувреме, като се оттеглиха на почивка само с 1 гол пасив. Квадво Дуа откри резултата в 20-та мин., след като беше изведен от Бърнард Текпетей с разсичащ защитата на врачани пас и реализира с шут по тревата.

През първите 45 минути гостите не отправиха нито един удар към вратата на Дамян Христов, докато Лудогорец изстреля 10 топки към мрежата на врачанския вратар, от които 4 бяха в очертанията на вратата.

Интригата в мача беше убита набързо в началото на второто полувреме. Капитанът на разградчани Якуб Пьотровски в рамките на 120 секунди – между 56-та и 58-та мин. добави две топки в мрежата на Рубио за 3:0.

В 74-та мин. Марио Тисера реализира първия си гол в родния шампионат за 4:0, като пусна топката покрай Рубио.

Тодор Неделев, който влезе като смяна през второто полувреме, даде асистенции за две попадения и сам реализира петото в двубоя в 88-та мин.

В следващия кръг, който е последен за врачани през календарната година, на стадион „Христо Ботев“ пристига Левски. Мачът със сините е на 9 декември от 17 часа.

Докато „орлите“ от Разград ги очакват още 3 срещи, от които мач за купата срещу Локомотив /Пловдив/, гостуване на ЦСКА и домакинство на датския Норселанд в турнира за купата на Лигата на конференциите.