Събития

Известни наши оперни певци изнасят концерт във Видин

  30.11.2023 16:00             
Известни наши оперни певци изнасят концерт във Видин

Петима от най-добрите български опрени певци ще изнесат концерт във Видин. Иванка Нинова, Цветелина Василева, Теми Рафаелова, Петър Найденов и Борис Тасков ще изпълнят арии и дуети от световни оперни шедьоври. На солистите ще акомпанира Симфониета - Видин, с диригент Григор Паликаров. 
"Да, това е един концерт, който плануваме със Симфониета - Видин отдавна. Той трябваше да се състои през лятото, но поради редица причини го отложихме сега, за 30 ноември... Мисля, че концертът ще бъде много интересен", каза оперната прима Иванка Нинова, която е родом от Видин.
Концертът е днес, 30 ноември, от 18 часа, в залата на Симфониета - Видин. Седмица по-късно Иванка Нинова и нейни ученици отново ще зарадват видинската публика. Решили са да го направят с концерт-спектакъла "Коледна суматоха".
"Това ще бъде един концерт-спектакъл, който включва всички коледни песни, познати коледни песни, в които има и класически варианти на няколко Аве Марии. Всичко останало е коледната поп музика, която всички познаваме, на именити певци, на Нат Кинг Кол, на Марая Кери и така нантатък."
Коледната суматоха ще превземе залата на Симфониета - Видин на 7 декември, от 18:00 часа.