Бизнес Събития

БУНТ Във ВиК – Монтана се готвят за стачка заради отстраняването на инж. Валери Иванов

  29.11.2023 12:59             
БУНТ Във ВиК – Монтана се готвят за стачка заради  отстраняването на инж. Валери Иванов

Служителите на ВиК – Монтана се готвят за ефективни стачни действия заради отстраняването на инж. Валери Иванов от поста управител и назначаването на Радослав Георгиев, който според тях е човек извън системата и няма нужната експертиза.

Публикуваме позицията на ВиК – Монтана:

„Ние, ръководният персонал на „ВиК“ ООД Монтана, синдикалните организации към „ВиК“ ООД Монтана и работниците и служителите на дружеството, сме готови за ефективни стачни действия.  Да замениш доказан експерт с 33 години трудов стаж в дружеството, преминал през всички нива от технически ръководител на район до управител, познаващ цялата водопроводна мрежа и съоръженията в областта и проблемите , свързани с тях, с човек, далеч от експертността на ВиК инженера, който няма представа от материята, с която работят В и К дружествата, непознаващ областта, нито ВиК мрежите и съоръженията, нямащ представа от отговорността, която носи пред обществото, защото предоставянето на ВиК услуги е важно за живота на гражданите от област Монтана, е необяснимо и безотговорно.

Държим да подчертаем, че няма друг експерт - ВиК инженер в областта, по - опитен и знаещ от инж. Валери Иванов и отговорно справящ се с възникналите бедствени и аварийни ситуации. Пример са събитията от изминалите почивни дни, когато с компетентната си и навременна  намеса, ръководството  предотврати спирането на водоподаването в много градове и села в областта, въпреки усложнената метрологична обстановка и липсата на електрическа енергия в много помпени станции.

Водата няма цвят и без цвят трябва да се управлява, защото е изключително важна за живота и здравето на хората. Такъв ръководител е инж. Валери Иванов, политически независим и отговорен към действията си.

Финансовото състояние на дружеството е стабилно и обслужва своевременно всички свои задължения към персонала, бюджета и търговските контрагенти.

Ние ценим работата си и знаем колко важна и отговорна е тя!

Отказваме да се предадем и заявяваме, че всички преминаваме към готовност за ефективни действия, заедно с колегите от всички ВиК дружества в страната, много от които имат същия проблем с политически назначения.“, пише в позицията на работниците и служителите на ВиК – Монтана. 

Назначеният до конкурс Радослав Георгиев от Видин е завършил право в УНСС и финанси в стопанската академия в Свищов. Основател и председател е на младежкото сдружение „Активно общество“ със седалище във Видин.