Бизнес Събития

НЕОЧАКВАНА РОКАДА Смениха инж. Валери Иванов

  28.11.2023 15:12             
НЕОЧАКВАНА РОКАДА Смениха инж. Валери Иванов

На извънредно общо събрание днес е освободен от длъжност дългогодишният управител на ВиК – Монтана инж. Валери Иванов. Събранието е проведено само в присъствието на представителите на държавата, която държи основният пакет акции на дружеството – 51 %, останалите 49 % са на общините в област Монтана. На днешното събрание не е присъствал нито един представител на общините.

На мястото на инж. Иванов до провеждането на конкурс е назначен 35-годишният Радослав Георгиев. Експертът е от Видин.

Според инж. Иванов отстраняването му е политически акт. През лятото ВиК холдингът поиска инж. Иванов да бъде свален от длъжността на управител, тъй като му е отнет достъпът до класифицирана информация. Това стана през юли, но тогава общо събрание не беше свикано.

„Достъпът ми до класифицирана информация е възстановен на 24 ноември, поради което основанието и причината за свикването на това извънредно общо събрание на практика е отпаднала. Считам, че провеждането му и отстраняването ми от длъжност управител на ВиК – Монтана е без законосъобразно основание. Заради това смятам, че отстраняването ми от длъжност е политически акт със силно политическо влияние.", е становището на инж. Валери Иванов.