Спорт

Зам.-кмет на Монтана е трети в България

  23.11.2023 15:40             
Зам.-кмет на Монтана е трети в България

Диман Георгиев остана шести на писта "Стара Загора", затворен маршрут. В клас "Макси" 10 пилоти стартираха в последния кръг за годината. Победата взе Пламен Камбуров от АСК "911 Тийм", следван от Венцислав Станев от "КА 2 Рейсинг Тийм" и Илия Царски от "Автоцар Рали Сервиз", и тримата с Митсубиши. В клас НС 2, до 2000 кубика, Диман Георгиев се качи на най-високо място на почетната стълбичка. След него са пилотите на АСК Стара Загора Светослав Ковачев с Митсубиши и Костадин Костадинов с Хонда. В клас "Лада" Цветелин Велков от Старт М е втори. След края на състезанието в Стара Загора комисарите са разгледали инцидент между Камбуров и Станев. По неофициална информация Камбуров е декласиран. Това променя и генералното класиране за настоящата година.
"Тази година, въпреки много аварии и злополучни участия в шампионата, имах четири успешни финала. Това е резултатът", каза Диман Георгиев.
През годината Диман Георгиев има четвърти места в София и писта "Дракон", пети е в Хасково и шести в Стара Загора. Заместник кметът на Монтана от три години участва в пистовия шампионат, клас "Макси".
"Имам някакво развитие, но има още много какво да се желае. Не че имам огромни амбиции в този спорт, просто забавлението и екипната работа ми дава стимул да развиваме нещата в някаква посока и да ставаме все по- добри", каза още Диман Георгиев.
Източник: Радио "Видин"