Събития

Ивайло Папов ще зарадва дечица с персонализирани книжки и играчки за Коледа

  21.11.2023 15:59             
Ивайло Папов ще зарадва дечица с персонализирани книжки и играчки за Коледа

Народният представител от „Възраждане“ Ивайло Папов взе участие в годишна церемония "Осинови врачанско семейство", която се проведе днес пред  Дома на науката и техниката в града. Пред политици, общественици и жители на града децата от ДГ "Българче" изнесоха рецитал, а след това желаещите взеха от коледната елха картички, на които бяха изписани годините на децата и техните желания за Коледа. Ивайло Папов ще закупи дрешки, играчки и книжки на две момиченца на 5 и 2 години.

„Имам двама сина и те ми дадоха идея на всяко от дечицата да взема персонализирана книжка, написана специално за тях, където самите деца са главни герои. Даже като пораснат, ще си спомнят за този чудесен празник. Ще получат и още изненади, но нека ги запазим в тайна.“, каза Ивайло Папов по време на събитието.

Над 130 деца от социално слаби семейства или родители с по-малки финансови възможности ще получат подаръци, благодарение на кампанията „Осиновете врачанско семейство“. 20% от тези деца са със специални образователни потребности. Нуждите са идентифицирани с помощта на социалните работници от отдел „Закрила на детето" към Дирекция „Социални грижи" – Враца.

 „Най-важното, което можем да завещаем на децата си е да станат добри и благородни хора, да помагат на тези, които имат нужда. Нищо не ни струва да творим по една малка добрина всеки ден – усмивка към непознат, подадена ръка към близък или просто да зарадваме малко дете с желаната книжка.“ – каза още Ивайло Папов.

В рамките на кампанията от 21 ноември до 12 декември ще се събират дарения в Дом на науката и техниката. На всеки дарител ще се издава свидетелство за дарение.