Бизнес България

Vivacom с нова дигитална услуга – онлайн застраховане

  21.11.2023 11:37             
Vivacom с нова дигитална услуга – онлайн застраховане

Това е поредната дигитална услуга, след Pay by Vivacom, електроните винетки и електронното идентифициране, която телекомът добавя към своето портфолио, насочена към всички потребители

Vivacom стартира съвместно с Boleron нова платформа за онлайн застраховане, която позволява на потребителите бързо и лесно да сключат една от шестте основни видове застраховки[1] „Гражданска отговорност“, „Автокаско“, „Пътуване в чужбина“, „Имущество“, „Планинска застраховка“ и „Екстремни спортове“.

Двете ключови предимства на услугата от Vivacom са възможността за сравнение на различните оферти и заявяването на застраховките по всяко време. Сключването и плащането им се извършва онлайн с банкова карта, като Vivacom предоставя оферти от различни застрахователи, които могат да бъдат сравнени в реално време. Допълнително удобство за потребителите е, че с онлайн застраховките през сайта на Vivacom, спестяват време. Застрахователните полици се генерират автоматично след плащането и се изпращат веднага на имейл по всяко време на денонощието. Всеки може да се застрахова извън работно време и в почивните дни, от компютъра или мобилния си телефон.

„Със стартирането на тази онлайн платформа ние от Vivacom разширяваме своето портфолио от дигитални услуги, които са в изключителна полза на всички потребители. С лесния и бърз начин на заявяване на застраховка през сайта ни, те ще се чувстват сигурни при всяко тяхно пътуване в чужбина или разходка в планината, защото може да я получат веднага, по всяко време на денонощието. А, ако са любители на екстремните спортове, отново може да разчитат на нас, особено при спонтанен порив за нови изживявания в последния момент. Ние от Vivacom ще продължим да обогатяваме своето портфолио от дигитални услуги и занапред“, сподели Любомир Малоселски, Директор „Продукти и услуги“ във Vivacom.

При закупуване на автомобилна застраховка „Гражданска отговорност“, всички необходими документи се доставят безплатно на клиентите, като системата автоматично напомня чрез имейл за изтичащи вноски. За допълнителна защита на автомобила Vivacom предлага и застраховка „Автокаско“, която покрива допълнителни рискове като кражба, грабеж, природни бедствия и др.

В сайта на Vivacom потребителите могат да купят здравна застраховка „Пътуване в чужбина“, включваща спешна медицинска помощ, която дава спокойствие по време на пребиваване извън страната, тъй като при възникнало събитие застрахователят покрива разходите за лечение. Друга стандартна застрахователна услуга, предлагана от Vivacom, е имущественото застраховане, което гарантира възстановяване на финансови средства за дома след бедствия като пожар, земетресение или наводнение.

Любителите на планинските изкачвания и екстремните спортове също могат да се възползват от онлайн застраховките от Vivacom, предназначени за туристически дейности в планината и практикуване на спортове като планинско колоездене, ски, сноуборд, алпинизъм, скално катерене и др. Тези застраховки стават все по-популярни, тъй като при инцидент застрахователната компания заплаща разходите директно на „Планинска Спасителна Служба“, без да се налага потребителите да плащат.

Пълните условия и подробна информация за покритието на онлайн застраховките от Vivacom може да видите ТУК.

[1] Застрахователните продукти и услуги се предоставят чрез посредничеството на Виваком България ЕАД, ЕИК: 831642181 – застрахователен брокер с номер на удостоверение 552-ЗБ от 18.10.2022 г. и Болерон Консултинг ЕООД, ЕИК: 102764975 – застрахователен брокер с номер на удостоверение 721-3Б от 01.12.2020 г., издадени от Комисията по финансов надзор.