Крими

Арестуваха двама, точили нафта от ТИР-ове

  21.11.2023 11:34             
Арестуваха двама, точили нафта от ТИР-ове

25-годишен от Горни Лом и 16-годишен от Ружинци са арестувани тази нощ за кражба на дизелово гориво от два ТИР-а, съобщиха от полицията в Монтана. Тежките камиони били спрели за почивка на отбивка на Е 79, при разклона за Винище, в местността Сухата чешма.
Апашите успели да източат от резервоарите на две полуремаркета "Шмиц", прикачени към влекачи, собственост на фирми, управлявани от граждани на Гърция и Хърватия.
Крадците са спипани до камионите. Те обаче не се подчинили на полицейските разпореждания и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили покрай едното полуремарке 2 туби, пълни с около 70 литра гориво и гумен маркуч, пъхнат в резервоара на полуремаркето. На около 100 метра от крайпътната отбивка, в посока гр. Видин, е открит лек автомобил "Ауди А3" с видинска регистрация, със свалена капачка на резервоара и 2 празни туби в багажника. На 30 метра пред автомобила на черен път пък имало 30-литрова туба, пълна с дизелово гориво.
Двамата крадци са задържани. Взети са им обтривки от дланите и са прибрани в ареста за 24 часа. По случая са разпитани шофьорите на ТИР-овете, иззети са веществени доказателства и „Ауди"-то. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.