Събития

Коалицията на Живков взема 7 от 10-те постоянни комисии в общинския съвет на Монтана

  21.11.2023 09:00             
Коалицията на Живков взема 7 от 10-те постоянни комисии в общинския съвет на Монтана

На първото си редовно заседание общинските съветници в Монтана трябва да гласуват ръководствата и състава на 10-те постоянни комисии.  Разпределението вече е направено. Председатели на 7 от 10 –те постоянни комисии са хора от местната коалиция СДС/ГЕРБ,БНД, ВМРО-БНД, ЗНС, т.е. коалицията на кмета Златко Живков. Тя има 19 мандата в съвета.

На „Териториално устройство, строителство и опазване на околната среда" председател е Найден Найденов от ГЕРБ, На Станимир Стоев също от ГЕРБ е поверена комисията по бюджет и финанси. Председател на здравната комисия е д-р Людмил Джурджов също от ГЕРБ. Човек на ГЕРБ ще ръководи и комисията по общинска собственост - Виктор Апостолов. На СДС са поверени образованието и науката. Там за председател е предложена Камелия Ангелова. Румен Ценов/СДС/ пък е шеф на комисията по евроинтеграция, проекти и земеделие, а д-р Юлиян Александров /СДС/ ще оглави антикорупционната комисия.

Николай Димитров от местната коалиция НДСВ/ДПС, Новото време, Български гласъ е предложен за председател на комисията за местно самоуправление. На Стефка Александрова от БСП е поверена комисията за децата, младежта, спорта и туризма, а Елена Викторова от „Възраждане" оглавява комисията по безопасност на движението.

Съветниците трябва да изберат и зам. председатели. Предложението на председателя инж. Иво Иванов е те да са трима – д-р Иванка Делева /МК НДСВ/ДПС, Новото време, Български гласъ/, Валери Георгиев /БНД/ и д-р Христо Кастрев /ГЕРБ/.

Първото редовно заседание на новия общински съвет в Монтана е насрочено за 23 ноември. В дневния ред са включени 25 точки.