Свят

Лятото в Сицилия няма край, никой не купува зимни дрехи

  20.11.2023 14:48             
Лятото в Сицилия няма край, никой не купува зимни дрехи

За радост на туристите и за жалост на търговците летните температури в Сицилия продължават и през ноември. И тези дни жителите и посетителите на южния италиански остров се радват на приятни слънчеви дни. 20-21 градуса са температурите днес, такива се очакват и утре.

Въпреки че търговците на облекло и обувки са платили хиляди евро, за да заредят магазините си със зимни стоки, но те остават почти непокътнати по рафтовете. Никой все още не купува и палта, като се има предвид, че те изобщо не са необходими.

Необичайно високите температури са пречка и за земеделците. Още чакат да застудее, за да сеят. Всички те са изправени пред изпитание заради инфлацията, с която трябва да се борят, като се има предвид поскъпването на енергията. От месец в Сицилия не вали, 32 млн. куб. м. вода има по-малко във водоизточниците, според в. "Република".

Единствените печеливши в случая са представителите на туристическия бранш, които се облагодетелстват от притока на италиански и чужди гости на сицилианските градове.

Източник и снимка: "24 часа"/ Виолина Христова