Събития

Деца от Мездра се учиха на толерантност

  21.11.2023 14:00             
Деца от Мездра се учиха на толерантност

В седмицата на добротата и толерантността деца от Мездра се включиха в различни инициативи, за да научат повече за добротата и приятелството. 

Учениците от 3.Б клас при ОУ "Св. св. Кирил и Методий" посрещнаха своите нови приятели от ДГ "Слънчице " - група "Дядовата ръкавичка" и ДГ "Роза" -група "Лъвче". 

По атрактивен и забавен начин учениците поздравиха малките си гости на различни езици и представиха разнообразието на дрехите по света. Посланието бе да се стремим да опазим основните принципи на толерантността в съвременния свят, в който живеем. 

Съвместно децата изработиха "Дърво на приятелството ", което окичиха със своите детски и чисти послания за любов, човечност и доброта.

Заниманията на децата от ДГ "Детелина" и учениците от 4. А клас при ОУ "Христо Ботев"- Мездра пък преминаха под наслова "Учим се да сме добри и да живеем заедно в този свят на многообразие!"  

Малчуганите научиха значението на думите "толерантност" и "добродетели", с интерес се включиха и във всички дейности, свързани с уважението на различията между хората, чиято цел беше да се научат на доверие, изслушване, взаимопомощ, емпатия, екипност и приятелство. "Да сме толерантни, но не само за ден", си пожелаха децата и техните учители – Румилка Христова и Клавдия Добрева и се обединиха около призива "ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ И ЗАЕДНО ДА СЪТВОРИМ ЕДИН ПО-ДОБЪР И УСМИХНАТ СВЯТ!"