България Лайфстайл

Най-очакваните филми и сериали през 2024 г.

  14.11.2023 10:43             
Най-очакваните филми и сериали през 2024 г.

Докато навлизаме в последните седмици на 2023 година и подготвяме новогодишните си равносметки и обещания, няма как да не се замислим какво ще ни донесе следващата година. Бъдещето е неясно и неопределено, но едно е сигурно - 2024 ще ни донесе някои скъпоценни и дългоочаквани заглавия на малкия и големия екран, които определено ще зарадват киноманите.

 

Squid Game

Вторият сезон на противоречивия, но несъмнено изключително успешен корейски сериал Squid Game, ни очаква през 2024 г. След 3-годишна пауза най-гледаните епизоди в Netflix се завръщат за следващия рунд смъртоносни игри. Макар все още да не е ясна конкретната дата на завръщане на Squid Game, едно е сигурно - отново ще тръпнем в напрежение и очакване на последния оцелял от зловещите игри.

 

The Big Game

За почитателите на по-безопасните забавления, през 2024 г. се очаква новият сезон на шоуто с високи залози The Big Game на най-голямата покер зала PokerStars, което се завръща след 12-годишна пауза. Едно от най-емблематичните покер предавания през 2010 г. ще ни зарадва с 10 нови епизода, в които ще проследим пътя и играта на няколко професионални покер играчи и един аматьор, който ще изиграе специална роля в сериите. 

 

Stranger Things

 

Новата година ще ни донесе и петия сезон на Stranger Things по Netflix. Историята на група приятели от 80-те години на миналия век, които се борят със зловещи свръхестествени създания в алтернативно измерение, кара дори най-смелите зрители да настръхнат в очакване на развръзката. Предстои да видим как ще завърши сагата и дали доброто ще възтържествува над злото в последния сезон на сериала.

 

The Penguin

 

Едно ново заглавие предстои да се появи на платформата HBO Max през 2024 г. Лимитираният в 8 епизода сериал The Penguin ще проследи възхода на Осуалд "Оз" Кобълпот към властта в престъпния свят на Готъм Сити. В ролята на Пингвина се превъплъщава Колин Фарел от филма "Батман", а Кристин Милиоти се бори срещу него за контрол над Готъм Сити. 

 

Joker: Folie à Deux

 

Още едно заглавие от света на DC, което се развива в Готъм сити, се очаква през 2024, този път на голям екран. Филмът е продължение на "Жокера" (2019) и е с участието на Хоакин Финикс, който се превъплъщава в ролята на Жокера, за която роля си спечели Оскар за най-добър актьор, и Лейди Гага в ролята на Харли Куийн. Макар и режисьорът Тод Филипс и екипът на Warner Bros да настояваха, че филмът ще се състои само от една част, още в края на 2019 г. тръгнаха слухове за продължението, вероятно провокирани от невероятния успех на филма и на самия герой. 

Joker: Folie à Deux ще тръгне по кината в САЩ на 4 октомври 2024 г. Засега от студиото не разкриват повече подробности около сюжета на продължението, но усилено се твърди, че то ще бъде под формата на мюзикъл. 

 

Dune: Part Two

Епичният научно-фантастичен филм Дюн се завръща във втората част от адаптацията на едноименния роман на Франк Хърбърт от 1965 г. В далечното бъдеще на човечеството Червеният херцог Лето Атреидес (в ролята Оскар Айзък) поема управлението на опасната пустинна планета Аракис, която е единственият източник на най-ценното вещество във Вселената - подправката, който удължава човешкия живот и осигурява ускорено ниво на мислене.

Емблематичното заглавие съчетава непреходни теми като еволюция, политика, борба за власт и оцеляване, а екранизацията изобилства от звездни имена, сред които Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендая, Дейв Батиста, Джейсън Момоа. Очаква се световната премиера на бъде на 15 март 2024 г. 

 

Gladiator 2

В края на 2024 ще станем свидетели и на още едно епично продължение, а именно Гладиатор 2. Продължението беше потвърдено още през 2018 г., а Ридли Скот, който е режисьор на оригиналния филм, се завръща и като режисьор и копродуцент на продължението. Действието на "Гладиатор 2" се развива години след събитията във филма от 2000 г. и се съсредоточава върху Луций, син на Луцила и племенник на Комод. В неговата роля ще влезе нашумелият ирландски актьор Пол Мескал, който ще си партнира с Дензъл Уошингтън, Ръсел Кроу, Педро Паскал и още редица звездни актьори. Продукцията на Paramount е с премиерна дата 22 ноември 2024 г.